28 september 2009

Första vab-dagen


Irma är pigg som en mört men jag måste ändå vara hemma med henne IFALL prickarna hon har är vattkoppor. Jag som skulle jobbat på Olympic day idag...

24 september 2009

Zzzzzzzzzzzzz

Tröttast i världen. Skönt att det är fredag i morgon. Om ändå det hade hjälpt... Irma kanske har vattenkoppor. Sjuk är hon i alla fall med feber, äter inte och grinar. Micke har vabbat andra dagen idag och var inne till vårdcentralen efter att hon fått en blåsa på handen och en på hakan. De kunde inte säga säkert vad det var...häpp.

Imorgon ska jag skicka tidningen till tryck. Har väl knappt hunnit hälften. Lär bli största numret i år, har inte vart så mycket material till ett enda innan. Helgarbete och skicka till tryck söndag lär det väl bli.

Har just varit på en föreläsning med Klas Hallberg; Arbeta mindre -få mer gjort. Tänk om jag ändå hade sån tur denna veckan:) (TUR:)?!) Var en bra föreläsning i alla fall, men det höll på att bli pannkaka för min del. Var där för jobbets räkning och fann, när jag skulle börja plåta, att batteriet satt i laddaren nere på kontoret. Fick som tur var låna en kamera! *Tack snälla!*

Ska sova nu...på gästrummet. Irma har snurrat runt mig i två nätter och jag är TRÖTT.

21 september 2009

Tvåordsmeningar

Denna veckan har det börjat komma tvåordsmeningar från Irma:
  • Tutte tappa
  • Haklapp på
  • Farfars sko

Cool, visst?!

Dessutom har hon sagt sitt eget namn, först Ii-aa och ett par dagar senare Ii-ma. Också cool!

15 september 2009

Min 15 september

Idag på lunchen fanns det ingen plats ledig vid bordet jag brukar sitta, eller rättare sagt bland de jag brukar sitta med. Så jag satt mig vid ett annat bord där det också satt en tjej från socialen. Hon pratado om sitt jobb och jag höll på att börja gråta där vid bordet. Vad många tragiska livsöden de möter dagligen. Och sen ska de gå hem och koppla bort allt det. Hade jag aldrig fiixat! Jag hann heller inte längre än ut i bilen på eftermiddagen innan tårarna kom.

Kanske borde man ställa upp för ett av alla dessa barn som har det jobbigt hemma, med alkohol, droger, misshandel, brist på pengar eller brist på kärlek. Jag har inget som hindrar mig längre. Ska ge det en allvarlig funderare. Så ska ju Micke tycka att det känns bra också. Vet inte hur man pallar att se allt man eventuellt får se...

När jag hämtat Irma på förskolan åkte vi till Lisa och grabbarna. Jag är så glad att de flyttat tillbaka till stan. Drack te och barna plockade vinbär. Irma släppte knappt busken på hela tiden vi var där. Såg rätt rolig ut med vinbär i hela ansiktet:)

Mickes päron hjälpte oss med vedskjulet på kvällen. Farfar passade Irma och jag och farmor sågade brädor som ska bli golv. Blir rätt stort!

Till helgen är det Årjängsmâten! Ska bli kul när hela familjen samlas igen! Kanske man stöter på några kompisar hemifrån med:)

14 september 2009

Slå min kväll om du kan!


Somnade på spikmattan med en kopp te framför höstens första brasa! Uuu vad gött! Irma somnade i selen på ryggen medan jag vek tvätt en slank innan åtta och micke sover i soffan.

08 september 2009

Såga såga



Kusinbus

Idag kom Lukas och Nemi hit efter dagmamman så Kajsa och Mikael kunde måla på huset. Full rulle som vanligt! Micke jobbade över, men när han kom hem och kunde ta Irma åkte jag upp med barna och nattade dem. Jagade tandtroll, läste Pelle Svanslös och la kidsena på laddning för en ny dag imorgon!

Igår sa Irma sitt namn för första gången; ii-a!

Höstskörd i Byn


Kantareller, trattkantareller, brödtickor, fårtickor och en ensam biskopsmösse-murkla, så såg skörden ut efter ett par timmar på byskogen. Jag märkte knappt regnet, myggen och att mörkret smög på där jag gick med näsan i marken. Höll till och med på att vimsa bort mig, pinsamt nog. Kan ju vägen som min egen ficka, eller kunde...nu hade de fällt en massa skog och vägen hade växt igen så jag kände inte igen mig när jag tittade upp ur mossan:)
Hade en mys-go helg i Byn. Mammsen och Irma rådde sig på lördan när jag, Micke, pappa och Lars sågade virke, bland annat till vårt vedskjul. På söndan tog Micke traktorn hem med bräderna och jag, mammsen och Irma åkte upp och kollade till Kallebu. Jag älskar det stället på ett lite vemodigt sätt.