26 november 2009

Irmas nya säng



Vi fick mellanlanda i hallen när vi tog in Irmas nya säng (tack mommo) för hon var så ivrig att få provligga den. Första kvällen var det nästan för spännande för att kunna somna:)
Hon har somnat själv flera nätter nu och sovit kvar i sin säng hela natten. Mycket fina följdeffekter, hoppas att de håller i sig.

Passar på att skryta lite över min lilla proffessor: idag räknade hon till fem alldeles själv och pekade på tårna. Sen blev det dock; sex, åtta, nie, nie... Hon är så duktig på att prata och snappar upp ord hela tiden. Alldeles för många kände jag när hon följde med mig till färgaffären och ekade -Shit! hela tiden.

24 november 2009

Adventstid kom till vårt ensamma hus, lalala


Rätt så nöjd med mig själv och med kvällens projekt- Irmas första adventskalender :) Mest nöjd är jag nog med att jag lyckades få till den innan kvällen innan. Och så tror jag att hon kommer vara rätt nöjd med innehållet; lite roligt blandat från mormor, lite pyssel som jag skaffat och så tablettaskar på lördagar.

Pappsen nannar här i natt och igår natt så vi satt och pratade medan jag packade in. Micke var tejpansvarig:)

22 november 2009

Ännu en helg

Lördag: Irmas värsta dag någonsin tror jag. Grinade hela förmiddagen. Ömsom låg hon på golvet och grinade. Ömsom ville hon sitta i knä och bli tröstad. Men jag fick inte röra henne. Och hon skulle rivas lite för att visa att hon var missnöjd. Tillslut lade jag henne i vagnen och hon somnade på 2sec och sov i tre (!) timmar.
Vid lunch kom Kajsa över och käkade med oss. När hon skulle gå hem tog Irma på sig stövlarna och skulle följa med. Snälla moster tog med henne och bakade bullar:) Själv hann jag damsuga, skura, putsa fönster, måla Irmas säng och pyssla innan vi blev bjudna på nybakta bullar.
Eftermiddagen fortsatte som förmiddagen...

Söndag: Irmas bästa dag någonsin?! Hon vaknade 9,45 och hela förmiddagen gick hon omkring och sa -"lolit"! Alla leksakerna var loliga, frukostägget var loliga för att inte tala om vad jag och Micke var loliga! Middagsluren sov hon på pappsens arm i soffan medan jag tog en tur ner till civilisationen. På eftermiddan kom Lisa L och vi kikade lite på hennes Photoshop-uppgifter. Irma skrotade runt o var gullig hela tiden och gosade till och med lite med foten på Lisa:)

Tror att det var biverkningar efter 1,5-års vaccineringen som ställde till det. Det kunde komma upp till 18 dagar efteråt. På tal om det...kollade upp hur svininfluensasprutan funkade att ta efter att ha tagit vanliga vaccinet. 4 veckor efteråt kunde man tidigast ta den. Kunde kanske BVC informerat mig om så vi kunde tagit ställning till om vilken vi prioriterade, eller?! Nu kan vi inte ta svininfluensasprutan på ytterligare 2 veckor...

04 november 2009

Istid


Snö på rudskogen!

Senaste fyndet


Hittade denna Coola skapelse när jag bevakade invigningen av röda korsets nya lokaler i Forshaga. Gick tillbaka dagen efter och fick köpa den för en femtiolapp! De hade tänkt kasta den i flytten...

Barnomsorg, ja tack!

Har tagit ledigt idag och resten av veckan. Dagmammorna hade nån planeringsdag så jag anmälde mig frivillig att ta kidsen. (Syrrans Lukas och Nemi som går på samma dagmamma som Irma.) Har massa komp, flex och semester som måste plockas ut innan vicket tar slut till årsskiftet.

Dagen kan sammanfattas; jag kommer aldrig söka jobb som dagmamma:) Lillebrorsan + valp blev min räddning bland klossar och puzzel!

Igår var jag på Värmland spanar, en inspirationsföreläsning om omvärldsbevakning med Per Lager från Berghs. Dags att börja tänka på sociala medier och nya sätt att kommunicera med kunder/gäster. Gick dit med min vikarie på spa, Lisa. Kul att ses och prata lite! Har massor av spännande framför oss:)

02 november 2009

01 november 2009

Kalas!


Till och med knäckebröd blir kalas med lite ballonger och serpentiner! En helt vanlig söndag blev kalassöndag!

Hjälpreda x 2