28 juli 2009

Klockan är 22.19


...och så här vaken är jag! Det är inte helt problemfritt att dra ner till en middagslur per dag. Orkar man hallå trasan vaken hela dagen så är det inte svårt att natta sen. Men efter ett par timmars sömn är det upp och hoppa igen som gäller. Som idag:(.

26 juli 2009

Vilken härlig dag, nana na na


Som sagt, jag fick min båttur tillsist! Solen höll sig framme nästan hela resan ner till Krokfors och tillbaka upp till bryggan. Köpte glass och en rökt firre som vi mumsade på till kvällsmat på altanen när vi kom tillbaka. Smaskens! Grinade som Lilleskutt när vi skulle packa oss i bilen och åka hem. :'( Semestern är slut och imorgon börjar jag jobba igen.

Jag och Irma var föresten hos Titti i idag också! Gick ner på förmiddagen och fikade. Sen var vi ute och gick så Irma fick sova middag. När vi kom tillbaka fick vi lunch och sen glass. Titti läste två dikter som hon skrev till mig när jag fyllde ett och två som hon sparat. (Jag började grina redan innan hon började läsa.) Så många roliga rim och hon lyckades verkligen fånga hur allt var, stort som smått. :-*

Irmas första båttur


Man borde kanske inte sitta och blogga utan njuta av turen. Vilken härlig dag, ville bara dela med mig!

25 juli 2009

Buskväll

Mycket bus blev det när C och P bjöd in till grillning. E och T som är nästan jämngamla var storkillarna, M och Irma hängde med bäst de kunde. Korv, glass och blåbärspaj slank ner mellan turerna.

24 juli 2009

Framme i Byn!

Nu har vi plockat hallon, rullat i gräset, smakat på äppelkart, tittat på fåren och landat i sandlådan! Det är toppen hos morfar!

Vilken dag!


Vi är på väg till byn, äntligen! Irma är trött på att åka bil. Ja, det är vi alla tre! Nya audin hämtades med bergare i morse. Vår vanliga tur:( Hann precis äta frukost innan det blev strömavbrott. Gav oss av mot byn men skulle ta omvägen runt erika o per och ta med pappas släpkärra. Väl därifrån hann vi halvvägs till grums när vi kom på att kaffebryggaren nog var påslagen vilket vi missat när strömmen gick. Så- tillbaka på ruta ett och typ 8 extra mil. Käkade lunch hemma när vi ändå var där. Då ringde verkstaden och sa att audin var klar. Så då skulle den hämtas när när vi ändå åkte den vägen stängde vi in hos lisa och richard med en bunke de glömt hos oss. Audin körde vi sedan bort till mattias och anna för att slippa åka ända hem med den. Nu ska vi bara in någonstans och köpa grillkol så ska vi nog komma fram tillslut. En av de få dagar av semestern som inte regnat bort och vi har bara åkt bil. Nån båttur som vi tänkt är inte längre aktuellt. Kl är redan fem. Undrar vad som händer härnäst?:) Bloggar i telefonen och batterit är på väg att dö... Hejs!

22 juli 2009

Tapet!

Åh, vad jag vill sätta upp denna på Irmas gröna rum! Den gröna med stjärnor altså. Vet inte om det är snyggast med en vit våd mellan som på bilden eller de gröna kant i kant.


Foto: Midbec.se

Min barnköksskiss

Har gjort en skiss på barnköket jag vill göra åt Irma. (Okej, skit i att perspektiven är lite fel och så, det är inte det som är grejjen.) Det bygger på ikeas expedit av tevebänksmodell (uppocknervänd), vet inte om den heter samma. Har sett så många söta barnkök på StyleRoom med massor av fiffiga idéer. Vill göra en variant som är enkel, slukar mycket förvaring, ersätter hyllan hon har idag och är MIN!

Kom gärna med förslag på smarta lösningar.

(Blir nog backar eller lådor i resterande
fack. Kanske luckor på några fler.)

21 juli 2009

Våran gnagare


Irma väntar på pappa utanför ica. Nallar lite på gurkan till salladen som vi ska göra till grillningen hos mormor och morfar på kvällen. Bilden är ett par veckor gammal.

Tisdagskväll: bilar och bebisar

Det har regnat hela dagen. Som tur var kom kusinerna på seneftermiddagen och räddade oss från tristessen. Kajsa erbjöd sig att ta med Irma upp till dem, men jag var bara så glad att att få prata med nån så jag höll kvar dem här istället:)

Först klippte vi ut bilar och små gubbar i skumpapper. Nemi ville ha en bil, tre Nemi-gubbar och en katt. Lukas ville ha en bil, en Lukas-gubbe, en Irma-gubbe och en mus. Så fick det bli:)




När Irma skulle äta kväälssgröt ville alla barnen ha. Så de fick bebismat, med bebissked, och haklapp, och blev matade. Sen fick de varsin tutte och så bar det in till stora sängen för att sova. Irma var rätt trött på riktigt och orkade inte riktigt hänga med på kusinernas bus när hon väl lagt huvudet på kudden. Hon somnade i mitt knä i soffan en liten stund senare. Mysan!
Det var ju längesen Lukas och Nemi hade napp, blev matade, hade haklapp och allt det där så de tyckte att det var rätt spännande att leka bebisar. Tänk att endel ungar faktisk behandlas som bebisar i deras ålder! På riktigt!

Hejdå!

Dagens nya ord från Irma var "hejdå". Kollade på Teletubbies (som vanligt, suck) och när bebisolen gick ner vinkade Irma och sa, faktiskt ganska rent, "hejdå"! Kommer nya saker hela tiden. Coolast hittils var när hon kom och gav mig sin solhatt och sa "tapåmössan". Men det var bara en gång.

Favvo-teletubbie-klippet på YouTube

Första Nema sa när hon kom hit idag var "bebisolen!?". Jag trodde hon sa bebisstolen och tyckte att det var lite konstigt att hon brydde sig så mycket om Irmas barnstol...dumma moster!

Oj, vad många tävlingar det blev!

Visste ni att det finns massor av bloggar som bara går ut på att tävla på andras bloggar!? Lite lätt att fastna är det efterssom det är så enkelt att tävla och de presenteras i rad en efter en. Bara en kommentar till kan jag väl slänga iväg, och så en till...och en till...

Tävling!


Söta stämplar lottas ut! Klicka på bilden och var med i utlottningen du också!

Tävling!


Tävling!


Tävling!


20 juli 2009

Typsnitt

VinylaHems snygga typsnitt finns att ladda hem på: http://desktoppub.about.com/library/fonts/hs/uc_scriptina.htm

Synd att jag alltid måste hålla mig till företagets grafiska profil på jobbet. Tänk vad mycket snyggt man kunde göra annars. Det är en grafikers förbannelse:)

Tävling!




"Jag tävlar hos Jempajenny om en valfri väggtext från VinylaHem.se! Tävlingen avslutas den 2 augusti klockan 18:00 genom lottning! Klicka här för att vara med och tävla du också"

Fuck you Ellos!

Att det ska vara sä jäkla svårt att bli av med Ellos?! De är som fästingar! Iglar! Finnar! Ogräs! Jag har inte handlat en pryl av dem någonsin via nätet och det är säkert tio år sedan jag handlade via katalog...jag får nyhetsbrev från dem dagligen och reklam i lådan varje vecka.

Såklart kan man ringa deras kundtjänst, men jag kommer ju alltid på att jag ska säga upp det på kvällen. Som tur är så är de ju ett hyffsat modernt företag och erbjuder dessa tjänster via nätet...trodde jag ja...LURAD!

1. För att säga upp nyhetsbrevet måste man ha handlat något från dem. Har man inte det hänvisas man till "Ställ en fråga"-formuläret.

2. För att skicka in sin fråga via "Ställ en fråga"-formuläret måste man ange en kategori. Hur jag än letar (även i koden) hittar jag ingenstanns att ange min kategori. Jag har iExplorer, ingen konstig läsare. Jag trodde att jag inte var helt borta, men det var jag...

HJÄLP mig att bli av med Ellos!

Jaja, jag ska ringa deras kundtjänst imorgon. Då ska jag passa på att få en guidning i deras "Ställ en fråga"-formulär:)

http://www.ellos.se/CustomerSupport/Faq.aspx

19 juli 2009

Först Luki, sen Nema

I natt sov Lukas över hos oss för första gången. Han ville inte sova i gästsängen utan bäddade åt sig i soffan med massor av kuddar och filtar. Jag hade inget Blixten-örngott som han ville ha men ett vitt med en röd hund på funkade fint. Hunden var Blixten-röd så det var nog en Blixten-hund:) Han somnade efter en hel förpackning av saltapinnar med en ekorre under armen till "101 dalmatiner".

Irma körde en uppskattad klassiker; gick och lade sig i vanlig tid, sov ett par timmar och ville sen va vaken igen. Tog med henne till vår säng när vi gick och la oss vid elva. Klockan två tittade jag på klockan sista gången, då hade vi inte sovit nåt...klockan fyra vaknade hon igen och krånglade. Nästa gång vi vaknade var klockan närmare halv tio. Då gick vi och väckte Lukas i soffan. Irma blev så glad när hon fick se att han var här!

Lunch käkade vi på McDonalds. Midnattssolsrallty var just klart på travbanan så vi såg en hel del coola bilar. (Lukas berättade för Kajsa sen att vi sett bilar som rejsat runt McDonalds:))



När vi körde hem Lukas på eftermiddagen vílle Nemi följa med istället. Trots att Irma var skitelak mot henne - jagade henne och rev, nöp och drog henne i håret - ville hon va kvar och leka. Som tur var stupade Irma isäng redan innan klockan sex så hon fick lite lugn och ro. (Får se om Irma sover en stund o är jättevaken sen ikväll eller om hon nannar för natten. Hoppas verkligen på det senare för jag vill inte ha en såndär masnatt till. Efterssom hon haft feber hela veckan så har det varit såna nätter sen i måndags typ. Man blir rätt trött, stackars alla som har det så jämt!)

Här kollar tjejerna på Irmas nya faviriter - Teletubbies på YouTube. Två sekunder efter kortet togs vänder sig Irma om och hänger sig i Nemis toffs och rycker...suck! Vad gör man med elaka barn? Hon bara skrattar när jag skäller på henne...

Izi kid - till nya Ådin

Kom fram till att det skulle bli bökigt med bara en barnstol när Irma ska börja hos dagmamman. Micke ska lämna, och så länge jag är kvar på kommun så ska jag hämta. Hittade denna på Blocket.se. Prutade ner den ett par hundringhar till 1300:- och det är okej pris. Kan nog få en slant för den igen sen.

Lukas hjälpte mig att tvätta klädseln som var lite solkig. Nu är den så fin så fin! Gillar tyget!

15 juli 2009

Bäddat med prickar

Man blir så glad av prickar! Och Åsnis blev nog glad för sin mysiga bädd:) En madrass och ett täcke till en av barnvagnarna är alltså klara. Nästa gång blir det ett par kuddar, en vit o en rosa tänkte jag. Kanske med spets? (Kajsa, jag hittade den vi kollade på i katalogen i tygaffärn på Våxnäs!)

Nu ska jag kolla lite på ev. färgsättning till vagnarna. Tänkte att man kanske kunde få lite inspiration av att kika på amerikanska femtiotalsbilar:)

Feberskrutt

Lilla skruttan har feber:( Hon kändes lite varm i går tyckte jag och kollade tempen. Hade inte räknat med att siffrorna skulle klättra upp över 39 grader. I natt var det kalabalik. En liten stund efter att jag gått och lagt mig vid tolvtiden vaknade hon och vi lyfte över henne till oss. Sen snurrade hon, bökade runt och nöp mig i flera timmar.

I dag skulle vi vart på treårskalas. Jag hade verkligen tänkt att vi skulle komma iväg för hon var ändå rätt pigg på förmiddan. Efter middagsluren mådde hon därimot inget vidare. Jag hoppades att hon bara var nyvaken och grinig och fixade iordning både henne och mig. Men med skorna på och redo att fara såg hon så varm och mosig ut att jag ändrade mig och stannade hemma. Får bli kalas en annan dag.

Det känns som att semestern bara går och jag sitter hemma, inne. Irma och jag går varandra på nerverna när vi är själva. Första semesterveckan var det så varmt att man knappt kunde ta med henne ut. Sen regnade det en hel vecka och nu är hon sjuk...

Micke har målat klart hela andra långsidan på huset idag. Det betyder att det bara är kortsidorna kvar innan vi kan pusta ut och hitta på nåt kul. Hoppas vädret håller så vi kan vara lite effekktiva. Så fort Irma blir bättre ska jag dumpa henne hos farmor och farfar så jag också kan måla.

Har köpt vadd och vitt tyg och ska börja sy lite dockvagnskläder med tyget från mammsen! Har förresten sålt mina IKEA-fåtöljer idag med. Fick 1000 spänn för dem. (Som jag redan bränt på ICA, mat är sviiiiiiiindyyyyyyyyyyyyrt och tråååååååkigt att köpa!!!).

Färdiggnällt för idag:)

14 juli 2009

Mina nya älsklingar

Jag har skaffat mig två nya älsklingar uutöver skaran av dockskåp, barnsängar, barnkök (vänta bara, detta kommer bloggas om i sinom tid), bebisalbum och många, många fler. (Oj, vad allt handlade om barnprylar hörde jag själv nu...) Som vanligt måste kärleken vårdas och i detta fall är älsklingarna i extra stort behov av omvårdnad:)

Dessa två femtiotals dockbarnvagnar köpte jag på Blocket och hämtade i Filipstad. Gav ynka 400:- för båda. Om hjärtat klarar av det så ska jag sälja en av dem lite senare. Vi får se...

Först ska det fixas och donas lite med dem. De har stått i nåt uthus och mår inte nåt så värst. Har gått i valet och kvalet hur jag ska göra; Behålla dem i orginalskick (ställa dem på vinden och spara dem för eftervärlden) eller rusta upp dem för att kunna använda dem till sitt avsedda ändamål. Hade de vart i bättre skick hade man kanske kunnat behålla dem orginal och ändå använda dem, men det går inte nu.

Så...jag har plockat isär den första (dem med suflett). Sufletten måste bytas för den är helt sprucken och möglig. Så har det varit ett sånt där skydd som man spänner upp runt kanterna, över vagnen, vad det nu heter som jag ska försöka hitta nån bild på och återskapa. Kanske. Satt en massa nitar so jag sprätt lös och så ska det slipas lite och målas nytt. Kromet har lossnat så de detaljerna får väl bli typ vita. Däcken är spruckna och knastertorra så det ska jag kika efter nya, kanske inte blir helt lätt...

Min kära mor hittade ett gammelrosa tyg med vita prickar hemma som jag ska sy klädslar av, likadana till Irma och dockvagnen:) Thanx mom!

Tips och trick välkomnas:)


Irma och Nisse

Vill ju inte påstå att Irma är nåt stort fan av Nils Ferlin men poserade i alla fall för en bild, om än motvilligt. Nisse finner man vid Skillerälven i centrala Filipstad. Efter en vecka av regn och rusk kändes det underbart att sitta där på bänken med en kaffe och en mjukglass och kisa i solen. Så, vad gjorde vi i Filistad? Kolla nästa inlägg, mina nya älsklingar har kommit hem:)



Irma är barnsligt förtjust (haha) i fåglar av alla de slag. Ankorna vid Skillerälven var naturligtvis väldigt spännande. Tyvär blev de lite nervösa när hon ville klappa dem och hoppade i plurret. Kvar blev en snopen Irma.