11 april 2009

Glad Påsk!

Sån här flådig frukost fick Irma och Nemi i morse! (Låtsasyoghurt med låtsasflingor.) Kajsa och Nemi sov över för vi satt och kollade på teven så sent igårkväll. Nemi somnade i Irmas vagn och såg så söt (och stor!) ut där hon låg. Imorse gick jag upp med brudarna medan Kajsa och Micke fick sovmorgon.



Efter låtsasfrukosten gick vi ut till köket och käkade en riktig frukost med. Ett par timmar senare, runt nio, anslöt sjusovarna. Efter frukost målade vi påskbrev och gjorde oss "fina" för att gå runt och påska för grannarna.

Så här fin blev Irma!



Kajsa och Nemi var mamma-kanin och lille bebisninen. Söta eller hur!?



Fem hus i går´n gick vi till. Två nya grannar träffade vi, har ännu inte hälsat på alla fast vi bott här ett halvår typ. Bara vinkat från bilen. Blev inte jättemycket påskande för barna. Lille bebisninen somnade på mamma-kanins rygg efter två hus och Irme-kärringa hade feber och satt mest och såg drogad ut.

Efter påskandet åkte vi ner till Wiklundh seniorerna i stan och käkade påskmiddag. Mums! Vi borde dock kanske inte åkt för Irma hade 39.7 graders feber när vi kom hem. Stackars bäban!

08 april 2009

Mitt nya fina kök i skala 1:12


Mitt senaste fynd på Tradera! En lååång auktion som jag satte min telefon på alarm för att inte missa slutet på.

Har lagt nytt golv (klippt till ett svart papper) i köket så att det ska bli fint när möblemanget kommer:)

Hittade ett vykort med Lerin-motiv som jag använde till en tavelram jag hade. Rödluvan och vargen fick flytta på sig. Så ska jag börja titta på att böja till nya gardinstänger av ståltråd och fixa gardiner tänkte jag. (Borde jag sätta upp gardiner i mitt eget hus först, vi har ju ändå bott där ett halvår nu?)


06 april 2009

Mitt senaste "fynd"

76 kronor plus frakt kanske inte är vad alla skulle kalla ett fynd för en dryga tretti år hammal dockskåpssoffa. Men jag känner så just nu och då är det så. Ångrar lite bara att jag tapetserade de båda potentiella vardagsrummen i grönt och rosa...hur matchar det då:/

Just nu håller jag tummarna för att jag INTE vinner allt jag bjudit på på Tradera efterssom det är rätt mycket grejer. (Och därmed endel pengar.) Har lite svårt att läppa älsklingarna. Bara en femma till...en femma till...en femma till...

Nostalgi på tradera - sylvaner!







04 april 2009

Pelargonfrossa


Engelsk pelargon


Mårbacka pelargon


En hittils oidentifierad...perlargon:)



Vårmys, eller hur! Skulle ha kunnat gå runt på Plantagen huuuuur läääänge som heeeelst idag! Hade dock resten av familjen i bilen så det fick bli en kort vända. Fick i alla fall med mig åtta pelargonplantor ut. Hade siktat in mig på dem som är på tredje bilden. Fyra stycken för 100:- tyckte jag lät bra. Väl hemma såg jag på kvittot att jag alls inte fått nån rabatt utan betalat fullpris:( Dessutom fanns bara två stackars tuffsiga ljusrosa kvar. Fanns andra färger, men jag ville ha de ljusa! Fick bli dem och så två outslagna som stod ganska nära och skulle kunna vara av samma färg. Hittade Engelska och Mårbacka också som var jättefina!