31 december 2008

Gott nytt år. Och en halo...



Så här fint var det när vi gick upp i morse! Nyårsafton och allt! I den högra horisontella tangeringspunkten (svänger mig med lite ny kunskap här) ligger Kajsas hus. I regnbågens slut ska det ju finnas en skatt sägs det, och det gör det i en halo med, det vet jag. Tre stycken för att vara exakt. En stor och två lite mindre:). Fotade en massa. Sen ringde jag Kajsa så hon fick se den med. Kajsas blogginlägg


Halo är grekiska och betyder ring. Ringen bildas då små iskristaller i atmosfären bryter mån- eller solljuset. De här molnen bildas i höga luftskikt då en varmfront närmar sig med svalare markluft. Saxsat från Aftonblader.se
Fördjupning i ämnet (Rätt intressant sida faktiskt om olika sorters ljusfenomen.)

Ikväll kommer en massa folk och firar nyår med oss. Känns som att 2008 blir ganska svårslaget. Irma kom till oss. Huset blev färdigt. Nytt jobb. Har ändå rätt höga förhoppningar på 2009:) Ska städa lite till nu och kanske börja med maten. Lisa, Richard och kidsen kunde tyvärr inte komma för att de blivit förkylda men vi blir en tapper skara ändå som kämpar oss förbi champagne, trerätters och fyrverkerier in i 2009!

Gott nytt år allihopa!

28 december 2008

Hemfärd med en soffa på släp

Irma och jag har varit hos mammsen och pappsen i tre nätter, men nu är Micke här för att hämta oss. Han har legat under porschen medan vi varit här. Har packat min kökssoffa, gästsängen och en massa skräp på kärran för att ta med hem. Kan kanske vara bra att ha båda delar på nyår. Sängen för att kunna natta glina som kommer och hälsar på och soffan för att alla ska få sittplats.

Kommer en hel del folk och flera par har barna med sig så det ska bli kul! Nu återstår att lura ut vad vi ska ha för gott att gnaga på. Förslag välkomnas!

Nu har Irma fått mat och härjat en stund så vi kan packa oss i bilen snart. Inget kul om hon är för pigg bara, för då är det ju trist att sitta still.

27 december 2008

Glaaaaaaaad!




Jul, jul, strålande jul

Nu var den nästan över igen, julen. Innan jag ens hunnit fatta att den var här. Jobbade ända fram till den 23:e. På julafton firade vi hemma med svärföräldrarna. Granarna hemma sålde granar för 100:- och jag hade köpt blå kulor på Ikea som matchade gardinerna. En halvtimma innan svärföräldrarna dök upp slocknade ljusen. Typiskt sa Puh!

Irma fick massa kläder och nallar. Av oss fick hon inget. Dåliga föräldrar. Hade tänkt att köpa en skrinda men de var slut på leksaksaffären. Får köpa en till våren istället. Micke fick en hårtrimmer av mig. Och så fick han en tidningshylla och en bräda med nypor för räkningar. De var det nog mest jag som ville ha. Jag fick ett headset till mobilen av honom. Det passade inte i mina bebisöron så jag får byta ut det. Men det var en bra present!

På juldagen var det jul i Byn. Hela familjen var samlad och så farmor och Titti. Ja, de är ju för den delen också familjen. Alla barnen fick en massa klappar. Irma fick en spegel på hjul och en liten plastbil. De blev favoriterna. Så fick hon jättegossiga raggsockor. Vi käkade så magen sod i minst fyra hörn allihop. Jag, Micke och Irma stannade över men de andra for hemmåt på kvällen.

Idag har vi fått jullunch hos Titti. Grabbarna tog upp båten. Det tyckte de var dags nu. Den ska ju snart i igen så den kunde väl fått ligga:) Nu på kvällen har jag vait med Kerstin på gocart. Fegade ur och vågade inte köra, fast det såg kul ut. Ska nog se till att vi kommer iväg nån annan gång. Det vore kul. Pappsen ringde frammåt sent och sa att Irma var lessen och inte ville sova. När jag kom hem vid halv tolv sov hon i alla fall. Det var ju tur. På gocarten var det ett par som hade med sin lilla dotter Tindra som var sex månader. Hon var skitsöt och hade massa hår. När hon var fyra månader hade de fått klippa henne för att luggen hängde framför ögonen:)

Irma sa sitt första ord igår! Värsta stolta morsan nu! Hon pekade på lampan och sa typ "ápa". Reagerade inte första gångerna för jag trodde bara att det var tillfällighet. Det var farmor som påpekade det. Inte jag som lärt henne så det måste ha varit svärföräldrarna medan de vart barnvakt.

Nu börjar klockan bli sent och jag ska nog nanna. Jag är kvar hos pappsen. Micke åkte hemmåt och kommer tillbaka i morgon eller i övermorgon och hämtar oss.

09 december 2008

Nytt jobb

I dag gjorde jag andra dagen på mitt nya jobb. Har fått tjänstledigt från mitt vanliga jobb på spa för att jobba som kommuninformatör fram till oktober 2009. Antar att inte alla dagar är lika glassiga som idag. Började dagen med ett kommunledningsmöte med kaffe, lussekatter och pepparkakor. Försökte hänga med bäst det gick i svängarna vad de andra pratade om. Kommuner använder väldigt mååånga förkortningar för allt. Två- och trebokstavskombinationer till förskräckelse, hur ska jag lära mig alla dem på tio månader!? Efter lunch tog hon som jag ska vicka för med mig på en byggdetur. Blev Deje mest. Skolor, kyrkor, hembyggdsgårdar, industrier, kulturhus mm. Sen var vi en sväng på turistbyrån och hälsade på, ska väl jobba endel med dem så det var ju bra! Sen var det dags att gå hem!

Värsta glassiga att bara jobba 75%! Sextimmarsdagar är ju alldeles lagom! Hemma på torpet satt mina svärpärom och vaktade Irma. Gulliga dom har tagit ledigt hela veckan för att passa henne. Ovärdeligt efterssom vi inte hade ordnat det med barnvakt när jag hoppade på jobbet. Nästa vecka har vi inget klart, ska nog ringa några samtal till folk som lovat ställa upp...

Fotar sista godisbilderna nu och ska återgå till det!

Hejs.