29 augusti 2008

En sväng på Åhlens

Åhlens har verkligen fått in mycket mer snygga saker! Fotade runt lite snikigt:-)

Klockan längst ner till vänster skulle kunna passa i köket.


Snygga på rätt plats. Kanske på en fönsterbräda eller så? Lite för små för att ställa på golvet i ett hörn, minns inte om det fanns större. De var inte jättebilliga så det blir nog ingen skog i alla fall:-)


De tre panelerna skulle kunna hänga ner från taket som ett litet "stopp" från hallen och mot vardagsrummet. Så kanske man slipper att se alla kläder under hatthyllan utan att nalla på känslan av öppenhet?

Spaning på Ohlssons tyger

Knäppte runt på lite snygga tyger hos Ohlssons tyger på Östra Torggatan. Vet inte vad jag skulle ha dem till, men man blir så sugen på att kunna sy när man är i en tygaffär!

Det grå ulltyget skulle vara skitsnyggt på mina femtiotalsfåtöljer från farmor. Måste bara komma på ett bra sätt att klä om dem. Kanske kunde det passa fint på kökssoffan med om jag målardem vit? Det sticks lite ju, men man ska ju inte klä sig i det.

Sen var det massa lintyger (tror jag det var) med söta mönster, blandannat bublor:-) Kanske ser lite väl "hemslöjdsaktigt" ut, jag vet inte. Vet inte vad jag skulle ha det till heller. Tänt att ha nåt tyg i hallan, som en panelgardin mot väggen eller så för att lätta upp lite.

Det vilda blomtyget var bara vilt. Och snyggt. Men knappast användbart hemma hos mig...eller?

Sidentygerna var mest coola tillsammans, ingen aning om vad det skulle kunna bli. De var bara så vackra när de låg där på rad.

De vita nyckelpigorna var mysiga till snuttisar eller liknande, väldigt mjukt tyg.

Det röd/svarta kökstyget passar väl inget vidare om jag ska köra på blåa nyanser annars skulle det kunna vara lite coolt att göra små kappor eller hissgardiner till de små köksfönstren. Kanske passar till handdukar annars?


Pianonoter

I min strävan att rensa och packa inför flytten tog jag idag tag i en låda som jag verkligen dragit mig för. En kartong full med pianonoter från Mickes farmor som vi fick när vi fick pianot. Mycket är väldigt trasigt men jag delade upp det i olika högar. En hög med alla trasiga som ska ner i en kartong igen och ställas undan för ev framtida bruk. Hoppas på att Irma vill lära sig spela piano nu när vi har ett och varken jag eller Micke kan:-) En hög blev noter till barnsånger som jag ska kika lite närmare på. Känner knappt igen nån fast jag tycker att jag kan många barnsånger. Där fanns och en sliten bok av Bauer. Vet inte om jag ska ta tillvara bilderna och rama in till Irma kanske, de är ju verkligen underbara. Kanske är att skända boken, men den är inte hel ändå. Sista högen var häftena på bilden. Coola framsidor som jag funderar på att rama in. Skulle kosta ca 400:- att köpa clipsramar till alla 21 st och det är ju inte så farligt. Tyckte att de var snygga och som tur var tyckte Micke det med. Var lite tveksam till vad han skulle tycka. Vi har inte riktigt samma smak:-)
Tror det kan bli en rätt cool vägg i gästrummet eller kontoret tillsammans med mina femtiotalsfåtöljer som jag fått av min farmor. En golvlampa med tidsenlig skärm till så kan det bli hur snyggt som helst. Lite synd bara på alla spokhål det skulle krävasi de nya väggarna:-(

27 augusti 2008

Hus!

Igårkväll när vi åkte från tomten var det bara grunden där. Idag när jag kom upp på förmiddagen såg det ut så här! Coolt vad snabbt det går! Följ husbygget på min husblogg "Kalabalik".



20 augusti 2008

Kaninerna anfaller


Först blev det kaniner i vagnen, sen i babysittern och nu anfaller en jättekanin Irmis när hon sover! Babysittern hittade jag för 25kr på röda korsets loppis i Forshaga. Gillade inte tyget något vidare. Som tur var passade detta med kaniner från jag var liten. Tyvär är det lite väl slitet men det får funka tills jag (kajsa) sytt ett nytt. Anfallskaninen fick Irma av Sofie och Elton! Jättesöt!

Min och Irmas dag


Idag är vi förkylda båda två. Slappar, dricker the och kollar igenom gamla inredningsmagasin. Mys!

18 augusti 2008

Sånt här har man inte tid med

Kajsa la in dess frågor på sin blogg. Om man läser sånna här börjar hjärnan genast att tänka efter vad man själv skulle gett för svar. Så jag gör det, fast jag igentligen inte har tid. Håller på att packa, flytten känns i alla fall innom räckhåll nu! Nio dagar tills modulerna kommer...

Ett ord som svar per fråga var det:

1. Where is your cell phone? Väskan
2. Where is your significant other? Soffan
3. Your hair? Oklippt
4. Your mother? Mormor
5. Your father? Grävling
6. Your favorite thing? Maam
7. Your dream last night? zzzzzz
8. Your dream/goal? trygghet
9. The room you're in? vardagsrumskökkskontoret
10. Your hobby? design
11. Your fear? ensamhet
12. Where do you want to be in 6 years? rudskogen:)
13. Where were you last night? byn
14. What you're not? gift
15. Your Favorite meal? plock
16. One of your wish list items? möbler
17. Where you grew up? byn
18. The last thing you did? packade
19. What are you wearing? manchesterbyxor
20. Your TV? reklam
21. Your pet? dammråttor
22. Your computer? bloggbar
23. Your life? irmainriktat
24. Your mood? trött
25. Missing someone? jennie
26. Your car? enfärgad:)
27. Something you're not wearing? jeans:(
28. Favorite store? panduro
29. Your summer? lång
30. Love someone? klart!
31. Your favorite color? svart
32. When is the last time you laughed? tidigare
33. Last time you cried? häromdan

15 augusti 2008

Alla har varit bebis

Hur konstigt det än låter så har alla varit bebis. Till och med Micke! Fick en massa kläder som svärmor sparat sedan han var liten. Har inte orkat gå igenom det förrän nu så endel var nog redan för litet. Det har ju legat 34 år så kvalitén på resårerna var lite si och så. Plockade ut endel som jag ska prova att tvätta och se om det funkar att använda:








Tänk om man sett Micke-parveln i dessa kreationer då!
(Kommer inte att användas.)



Gardiner

Hittade dessa - Flyn Ofelia - hos IKEA. Det är panelgardiner, tre stycken om vardera 60 cm. Köper man två paket och hänger sex stycken i vardagsrummet, från golv till tak, kunde det blir en ganska snygg och praktisk lösning tror jag. Vill inte ha kappor, det tar för mycet ljus. Vanliga längder börjar jag tröttna på. Har funderat på ett lamellsystem också, men jag vet inte om man kan dela på dem om man vill dra för dem lite eller från olika håll? Kanske inte ska ha nåt, utan bara sätta in persienner, men det är lite bökigt...

Foto: IKEA

14 augusti 2008

Dedär älsklingarna

Visst är det kul när man hittar just DEDÄR sakerna!!!

Den här har jag gått och sneglat på hur länge som helst men tyckt att den vart för dyr. Sist jag var på Hemtex var det 50% på den! :) Formen är görmysig tycker jag, perfekt för saft- och bullkalas på altanen! Dagmar Marin heter den.


Den här hittade jag på Lagerhouse. Finns en hel serie och jag har sedan tidigare ett litet fyrkantigt fat med rundadehörn som jag gillar jätte. Passar finfint att lägga använda tepåsar på!


Och så sist men inte minst -- kärlek vid första ögonkastet. Hittade dessa på Obs! Bergvik. Var på väg i kapp Kajsa och Maria när jag gick förbi dessa. En stor till typ sallad och två små till röror eller dressing typ. Eller till popcorn, chips och nötter?! Den stora är ganska mycket större än de små, det framkom inte så väl med perspektivet på kortet. Mepal-Rosti står det under dem.



Matchar stampe

Kolla! Nu kan Irma till och med matcha nappen med vagnen:) Kunde bara inte låta bli att köpa denna när ja fick se den på ICA. De andra i paketet var görfula dock, men vem bryr sig?! Den som bara har föräldrapenning och bygger hus kanske borde men...måste man så måste man!


Provtryck

Nu har vi gjort vårt första prov att trycka med transferpapper. Tyvärr var kanske transferpappret lite väl gammalt eller så gjorde vi nåt fel för mycket av ytan satt kvar på pappret och inte på tyget när vi strukit på och drog bort. Kul att testa i alla fall. Ska testa att köpa nytt transferpapper. Funkar inte det får vi väl kolla på screentryck.

Hade med mig några vita bodys hemifrån och så hittade Kajsa några när vi var inne på Röda Korsets secondhand i Forshaga. Kanske ska öva på ett vitt tyg istället?!

Till nästa gång ska vi nog vända på trycket också efterssom man stryker på det spegelvänt...hade inte jag en tanke på. Kajsa är den praktiska av oss...



13 augusti 2008

Ljusa favoriter på IKEA

Äntligen har IKEA 365+ LUNTA kommit med på hemsidan.



Foto: IKEA

12 augusti 2008

Stampe i vagnen

Mina syfärdigheter är rätt begränsade, men är ändå rätt nöjd med mina nya sängkläder till vagnen! Tyget är alldeles, alldeles underbart, visst!? Blev kär vid första ögonkastet! Har en liten bit över som jag bett Kajsa sy blöjfodral av om det räcker. Hur bra som helst!



Kajsas fina blöj- och servettfodral.

10 augusti 2008

Två nya illustrationer

Bummelstim

´
Kvackisar


Kajsas haklappar

Irma posar i fina haklappen Kajsa sytt åt henne. Fin, visst?!

Jag har ny mobil

...och den har kamera! En Sony Ericsson C902 med 5 megapixelkamera och blixt, riktigt bra bilder tycker jag den tar. (Motiven rår den dock inte på:)) Och det bästa är att det finns blogg-publicering i telefonen så nu har jag kopplat samman den med irmalotta och kan skicka upp bilder var jag än är! Skaffat internet också så jag slipper snylta på andra. Man fick testa Telenor 2 mån och lämna tillbaka om man inte var nöjd så det kör vi på. Mister bara de 250:- eller vad det var att teckna abonnemanget. Överkomligt för två månader. Ska låna en bärbar dator och åka ut till tomten och kolla om det finns täckning nog nån dag.
Snygg, visst?!