31 juli 2008

Bodykollektion

Hoppas på att kunna starta en liten kollektion med babybodys med eget, personligt tryck. Kanske tyg också så småningom?! Min kära syster och till lika sömmerska har liknande idéer. Vore kul med en liten hobbyproduktion vid sidan om:)




Internetlös

Naturligtvis glömde jag kamerakabeln hos pappa så jag kan inte ladda upp några fler av de nya bilderna. På hans dator gick det så segt så där orkade jag inte sitta och traggla. Fom i natt är vi telefon och internetlösa tills vi kommit på vad vi ska ha för trådlöst internet. Att ansluta hemtelefon i nya huset skulle kosta 50.000:- så det gör vi inte. Hörs om ett tag!

26 juli 2008

Fika i Galtvika

I onsdags hälsade vi på Lisa, Richard, Theo och Malte i Galtvika. Här är alla tre änglarna. Theo hade fullt sjå att hålla styr på lillebror som ville kika närmare på bebisen.

Passade på att fråga Lisa och Richard om de ville vara gudföräldrar till Irma på dopet, det bestämde vi redan innan hon föddes att vi ville fråga dem. Eller, jag bestämde mig väl redan när jag var liten att jag ville att Lisa skulle vara det. Min bästis:) Vi är gudföräldrar till Theo. Det är riktigt kul. Vet inte riktigt vad det innebär nu för tiden. Det heter ju inte gudföräldrar heller längre utan faddrar. Det står i fadderbrevet vi fick på dopet att man ska hjälpa eller vägleda dem i den kristna tron eller nåt sådant. Det kanske inte riktigt är man grej, men det kanske kan vara skönt att veta att man har en vuxen som man är speciell för?!



Vad var det jag sa!

Jag sa ju det! Idag är det bättre! Irma har sovit hela natten i spjälsängen, somnade om vid nio när jag gick upp så att jag hann dusch och sen sov hon fyra timmar efter andra amningen. Det låter ju som att jag är glad bara hon sover och det ligger ju lite i det. Mest för att hon är på så mycket bättre humör när hon väl är vaken då också. Att morsan bloggar istället för att pyssla om henne är just nu inte så populärt dock...bara man får sitta i knä kan man finna sig i det i alla fall. Hoppas inte att det finns nån varannandags regel med det här bara, verkar lite så ibland.

25 juli 2008

Sådär...

Idag har jag känt mig lite less. Sådär som man kan bli om man är rastlös men inte orkar göra något. Eller hinner göra något för den delen. Irmas sovstuder på dagen blir bara kortare och kortare. Helt naturligt visserligen men de var så praktiska att ha om man ville hinna göra något. Kan bli lite less på att det är ett sådant dygnet-runt-jobb. Andra dagar flyter allt på bara och då känns det bara underbart. Är kvar i Byn och det blir inte riktigt samma med rutinerna, kanske är det. Men det är å andra sidan väldigt skönt att vara här och kunna gå utanför dörren utan att packa skötväskan och allt det där. Idag är jag less, men imorgon är en bättre dag.

23 juli 2008

Timestamp 00.00

Sitter hemma hos käre far och nattsuddar. Han och Micke sitter på altanen och dricker öl. Jag har precis nattat lillan och kände inte för att lyssna på deras historier. (Pappas historier.) Idag har vi varit hos Lisa och Richard i Galtvika och druckit kaffe och käkat äppelpaj. Det är så mysigt där, jag skulle ochså vilja ha ett sådant ställe att rymma verkligheten till. Fast om jag hade det så skulle det säkerligen inte bli av i alla fall. När var jag i Kallebu senast till exempel. Eller när bodde jag en natt i bygget? Nä, jag får vänta på mitt hus och sen ska jag vara alldeles nöjd med det. Vem behöver en avlägsen tillflyksort när man bor som där?! Längtar jätte!

Theo och Malte är sä söta. De börjar bli så stora båda två! Tog en massa kort och ska lägga upp några så fort jag kommer hem. Har inte kabeln till kameran med mig som vanligt. Frågade Lisa och Richard om de vill vara gudföräldrar till Irma när vi döper henne. Jag och Micke är gudföräldrar till Theo. Hoppas de inte tror att vi frågade bara därför. Jag har alltid velat att Lisa ska vara det. De svarade ja i alla fall, hoppas de vill det. Svårt att säga nej när någon frågar:)

Nu ska jag sätta min telefon på laddning och krypa till kojs. Ska bli intressant att se hur natten går med Irma. Hon sover i spjälsäng för fösta gången. Hon är ju van att sova med oss i sängen. Jag får så ont i ryggen bara av att jag ofta blir liggande på sida så det är bra om hon kan börja sova själv. Två nätter har hon sovit själv i vagnen. Senaste gången var natten till idag (igår) då jag gick och la henne vid elva och fick väcka henne lite över nio för att få amma. Det var ett tag sedan hon slutade amma på natten, men hon brukar fortfarande vilja ha vid sex- /sjutiden. Nu hade hon tydligen bestämt sig för att sova över även den tiden och mina bröst var som läckande vattenmeloner.

I morgon ska jag börja dagen med hallon till frukost som jag var ute och plockade tidigare ikväll. Och sen ska jag gå ner till Titti, ta en sväng ner till sjön och kanske baka en chokladkaka som jag köpt färdigmix till. (Kan man kalla det att baka då?!:))

God natt!

22 juli 2008

Irma ser på "That ´70s show"


Foto: Lina Larsdotter

Spaning på Åhlens

Coolaste sommar-vaxduken! De har även en röd med vita prickar som är rätt snygg plus ett par olika mönstrade i blått.



Het kandidat till min STORA, mjuka tavla till Irmas rum.


Kajsa; detta var väl en cool tapet!? Nåt i den stilen du tänkte till köket?


Vore hur fint som helst till sängkläder men jag vet inte om det skulle passa så bra i mitt äppelgröna rum. Tycker inte om kombinationen rött och grönt.

Foto: Lina Larsdotter

21 juli 2008

Perssons kryddskåp

Hittade Astrid Sampes klassiker "Perssons kryddskåp" som metervara för 179:-/m på Design online. Beställde faktiskt en prenummeration på en iredningstidning en gång BARA för att man fick med en handduk och servetter med detta mönster. Är nästan en måste-ha-grej...

Finns också brickor, handdukar, grytunderlägg och skärbräda på samma sida.



Coola IKEA-mattor




Foto: IKEA

Mysiga mattor från Ellos





Foto: Ellos

20 juli 2008

I´m in love

Kolla! Coolaste radion i från Roberts radio.

Foto: Roberts radio

Vad sägs om den här coolingen då!?

Hittade denna i ett album på Homepoint.se. Visst är den tuff!?

Foto: Tjohalia/Homepoint

Hittade "Little big time" att köpa på Clicdesign.se för 398:-.
Den tar en yta av ungefär 90cm.

Foto: Clicdesign

Vill-ha-prylar

Har hittat massor av roliga/snygga saker på Favoritsaker.se. Älskar småplotter och skulle nog behöva ett eller ett par hus till om jag skulle få plats med alla saker jag skulle vilja ha:)

Grytunderlägg


Molnservetter

Handduk


Kakeldekor - om jag bara hade kakel att sätta det på...













Gulligt spjälskydd, skulle passa med det gröna i Irmas rum som kommer bli grönt.


Durkslag som kan stå framme, om man inte har nog med saker drällande framme...

Gulliga krokar som skulle passa bra i köket om det blir blått tema.


Sötaste haklappen som skulle passa fint till Irmas barnstol - en vit Hokuspokus som Kajsa hjälpte mig att klä om i rosablommig vaxduk:)













Dom här burkarna fanns för te och kaffe också tror jag det var. Visst var den söt!? Kan stå framme. På de andra var det annan färg på prickarna, det var synd. Alla borde vart ljustblå/turkosa.


Vissa saker vet man inte att man behöver förrän man ser dem - som den här plåtburken för tvättmedel! Hur söt som helst ju och nu behöver jag nog en:)

Väggdekorer har jag ju vart inne på tidigare, här är några till. Denna skulle vara cool bakom soffan, men tyvärr skulle nog stolpen komma upp rakt bakom kaminen tror jag. Ska nog vänta tills väggdekorer blivit billigare. Men då har väl alla redan det så då är det kanske inte nåt kul ändå.


På kontoret, visst!?


Denna skulle vart snygg i hallen!


Och den här skulle passa vart som helst. Undrar om det går att göra nåt i hallen/korridoren mellan sovrums- och toadörrarna?
Foton: Favoritsaker.se

Turkost!

Kajsa skickade en länk från Homepoint.se med en sida som hette "Turkost i köket".

Sigvard Bernadotts Margretheskål är ju en femtiotalsklassiker som man ändå vill ha i köket, varför inte i dessa snygga färgerna!? Ska nog knata till Åhlens och se om de finns där.

Foto: Rosti

Snygg, eller hur!? Bara som prydnad lutad på bänken typ.

Foto: Favoritsaker.se

Helt rätt färg! Tänk denna tillsammans med den ljustblå lampan från Ikea som jag har med i ett tidigare inlägg, hur snyggt som helst. Inte dyra heller, 695:- för två stycken hos Ellos. Har dock inte bestämt mig för vad jag vill göra med köksmöblerna ännu. Ska flumma om dem i ett senare inlägg, dags att amma lite.

Foto: Ellos

19 juli 2008

Kakel över diskbänken

Letat efter glasmosaiken som jag skrev om i ett tidigare inlägg tillöver diskbänken. Har inte hittat nåt som jag tyckt stämt med det jag sett. Idag när vi var och kollade på tapeter frågade jag efter det och då sa killen där i butiken att det kallas kristallmosaik ibland. Sökte på det och fick upp lite olika leverantörer.

Hittade detta på Eurobads hemsida. Kollektionen heter "Dots". Man kan tydligen välja sin egen färgkombination vilket är jättekul ju! Dessa tre är olika förslag på hur det kan se ut. Den beiga ska absolut bort och jag skulle nog bara använda de blåaste från kartan längst till vänster.














Foto: Eurobad


Hittade detta på CC Höganäs hemsida. Inte glasigt men rätt färger i alla fall.

Foto: CC Höganäs

Sen hittade Kajsa en annons i en inredningstidning med från Konradssons där de hade mosaiken också.

Foto: Konradssons

Foto: Konradssons

Hittade det här på Kakelpalatset. Lite för sent för att jag ska orka sätta mig in i hur det funkar nu, får kolla på det en annan dag. Kanske man kan välja färgerna själv här med!? Finne i blank eller frostad yta.



Foto: Kakelpalatset

Coola schabloner!


Kolla in Marinas.nu! Jättecoola illustrationer
som man kan köpa som schabloner.

18 juli 2008

Virtual makeover

Jag har ägnat kvällen åt att göra en virtual makeover på Beauty Riot´s hemsida! Det tar lite tid att registrera sin och lägga in allt för man måste peka ut en massa konturer på sitt uppladdade foto, men när det är klart är det bara att köra! Och det är hur kul som helst. Så klart kan man inte förvänta sig att perukerna sitter helt bra och sminket finns i de färger man vill men rätt bra är det. Lite kul att kolla sin färgskala utan att bli pinsam genom att prova alla färgerna i butik:) Och så bra att kolla om man passar i lugg eller inte innan man går till frissan och kapar den...

Första bilden är orginalfotot. Man känar mycket tid på att ta ett tydligt foto, med håret ordentligt bakåt och så. Sista fotot tänkte jag satsa på, vitt hår och en riktig solbränna!